mlonnquist.blogg.se

En blogg där ni får följa min vardag med skola, jobb och framför allt träning.

Nytt i ridgarderoben

Allmänt Permalink0
Idag när Amanda kom till stallet hade hon med sig lite nya saker till mig. Klickade för lite sen hem en ny regnjacka från Mountainhorse och ett par nya ridbyxor från spooks. Detta hann komma medans Amanda var i Sverige så mamma kunde skicka med det med henne! Har provat nu ikväll och jag äääälskar det. Så skönt att det passade också, hade blivit lite jobbigt annars.. Byxorna visste jag ju att de skulle passa eftersom jag redan har två av samma sort i andra färger men jackan däremot var en chansning. 

Idag har jag groomat åt Ivo och ridit två hästar. Hur mycket jag än älskar att rida dag in och dag ut så var det så himla roligt att grooma lite! Kul med omväxling liksom. Jobbar imorgon också och är ledig på tisdag istället. Visste knappt ens att det var söndag idag hehe... 

Språngets 5 faser, fas 4.

Allmänt Permalink0
Efter att hästen har accelererat basculerar den. När hästen basculerar är den i sin högsta punkt över hindret. Det som händer när den basculerar är att:
  • Hästen sträcker huvudet och halsen framåt
  • Den välver sin rygg och öppnar upp bak ( sträcker bakbenen bakåt).
Det du som ryttare måste tänka på är att ge eftergift så att du tillåter hästen att sträcka ut. Håller du den för hårt här kommer den ej att sträcka halsen framåt, samt att ryggen inte tillåts att välvas. Du får helt enkelt inget bra eller fullföljt språng.
 
 
 

Här kan man tydligt se hur hästarna sträcker ut och öppnar upp bak.

Frulle

Allmänt Permalink0
Då var frullen uppäten och snart är det back to work. Ska bli kul att se vad dagen har att bjuda på förutom att byta hästar i skritten ;) 
Bästa Amanda ska komma hit en sväng sen också, snacka ikapp och snacka lite skit hehe, sånt som måste göras liksom! Till top